çocuklarda dil ve konuşma gelişiminde yaşanan sorunları çözmek ve çocukların sağlıklı bir şekilde iletişim kurmasını sağlamak için çalışırlar.
DevamıKonuşma terapisi, konuşma, dil, ses, yutma ve iletişimle ilgili bozuklukların değerlendirilmesi, tanısı ve tedavisi ile ilgilenen bir sağlık disiplinidir.
DevamıBir anne, çocuğunda otizm spektrum bozukluğunu (OSB) erken fark edebilmek için bazı gelişimsel belirtilere dikkat edebilir
DevamıGecikmiş konuşma egzersizleri, çocuklarda konuşma gelişimini desteklemek amacıyla kullanılan çeşitli yöntem ve aktiviteleri içerir. İşte bazı yaygın gecikmiş konuşma egzersizleri:
DevamıArtikülasyon bozukluğu, bir kişinin sesleri, heceleri veya kelimeleri doğru bir şekilde üretememesi durumu olarak tanımlanır.
DevamıKonuşma sırasında seslerin yanlış üretilmesi ya da eksik çıkarılması durumuna "artikülasyon bozukluğu" denir.
DevamıKonuşma terapisine başvurmak için yaygın nedenler:
DevamıTelevizyon, bilgisayar, tablet, telefon... Özellikle de okul öncesi dönemde oyuncağın yerine teknolojiyi koymayın. Eğer çocuğunuz ekrana bağımlıysa dikkat edin!
DevamıKonuşma Terapisti, bireylerin iletişim becerilerini geliştirmelerine ve konuşma, dil, iletişim bozukluklarıyla başa çıkmalarına yardımcı olan bir sağlık profesyonelidir.
DevamıDisleksi genellikle çocukluk döneminde fark edilir ancak
DevamıKonuşma ve dil terapisti, konuşma, dil, iletişim ve yutma bozukluklarıyla ilgilenen uzman bir sağlık profesyonelidir, konuşma, dil, iletişim ve yutma bozukluklarıyla ilgilenen uzman bir sağlık profesyonelidir
DevamıOnline konuşma terapisi, kekemelik, konuşma bozukluğu, afazi, hızlı konuşma, otizm gibi durumlarda yardımcı olabilir. Online konuşma terapisi, internet üzerinden yapılan bir terapi yöntemidir.
DevamıKonuşma geriliği olan bebekler, anlama becerilerinde de zorluk yaşayabilirler.
DevamıKonuşma problemleri, bireyin dil ve iletişim becerilerinde zorluklar yaşadığı durumları ifade eder.
DevamıTerapist, ebeveynlere veya bakıcılara çocuğun dil gelişimini destekleyici stratejiler ve aktiviteler konusunda rehberlik sağlar, böylece terapi süreci evde de devam edebilir.
DevamıÇocukların konuşmaya başlama zamanı bireyden bireye farklılık gösterebilir.
DevamıOnline konuşma terapisi, bireylerin dil ve konuşma becerilerini geliştirmek veya iletişim sorunlarını çözmek için internet üzerinden uzaktan gerçekleştirilen bir terapi yöntemidir.
DevamıKonuşma gecikmesi, çocuklarda normalden daha geç veya yetersiz bir şekilde dil ve konuşma becerilerinin gelişmesidir.
DevamıÇocuk konuşma bozukluğu, çocukların normal dil gelişiminden sapma gösteren bir durumdur.
Devamıİlkokul dönemine bir çocuğun dil ve konuşma açısından hazır olabilmesi için aşağıdaki noktalara dikkat etmek önemlidir:
DevamıBu beceriler, çocuğunuzun el yazısı, düğme ilikleme, kesme, yapıştırma ve benzeri görevlerde başarılı olmasını sağlar.
Devamıİlkokul dönemi, çocuğunuzun temel eğitim sürecindeki ilk adımdır ve çocuğunuzun akademik ve sosyal gelişimi için büyük önem taşır. Okuma yazmaya yönelik bazı önerileri okuyabilirsiniz.
DevamıOtizm spektrum bozukluk riskinin değerlendirilmesi için 16 ve 30 aylık olan yeni yürümeye başlayan çocuklar için geçerlidir
DevamıOtizm spektrum bozukluğu, bireylerde çeşitli belirtiler ve semptomlar gösterebilir. İşte yaygın otizm belirtilerinden bazıları:
DevamıGeçikmiş konuşma, çocuklarda konuşma ve dil gelişiminin normalden daha yavaş ilerlemesi durumudur.
DevamıKonuşma terapistleri genellikle dil gelişimi sorunları, konuşma bozuklukları, ses bozuklukları, afazi (dil kaybı), disfaji (yutma güçlüğü), işitsel işleme bozuklukları gibi konularla çalışırlar.
DevamıKonuşma Geriliği Sebepleri Ve Tedavisi konusunda tam bir bilgi elde edilebilmeniz için aşağıda yazan durumlar, sebepler hakkında fikir sahibi olmanız gerekmektedir.
DevamıDr. Emel Arslan Sarımehmetoğlu, 2000 yılından bu yana otizm görülme sıklığının yüzde 317 arttığını söyledi
DevamıGecikmiş dil konuşması olan çocukların yaklaşık yarısından ilerleyen yaşlarda Özgül Dil Bozukluğu tanısı almakta ve dilin fonoloji, semantik, sentaktik alanlarına ilişkin ciddi problemleri de devam etmektedir.
DevamıKonuşma bozukluğu tedavisinde; kelime dağarcığında, eklerin kullanım yetersizliği, cümle yapılarında sınırlılıkları, söylem bozuklukları tedavi edilmesi amaçlanmaktadır.
DevamıOtizm spektrum bozukluğunun erken tanılanma ve tedavi sürecinin başlatılabilmesi için doğum sonrası 12-18. aylarda ortaya çıkan belirtilerin farkına varılması ve erken tanılanabilmesi önemlidir
DevamıDil ve konuşma sisteminde oluşan herhangi bir sorun dil ve konuşma bozuklukları yelpazesinde yer alır. Dil ve konuşma bozukluğu olan bireyler dil ve konuşma terapi merkezinden aldıkları terapi seanslarından yarar görebilirler.
DevamıÇocuğunuz üretemediği sesler mi var? Çözüm Ankara dil ve konuşma terapisti hizmetimiz ile Bilim Dil Konuşma Merkezinde.
DevamıErken dönemde dil ve konuşma bozukluğu görülen çocuklar, ileriki dönemlerde de öğrenme bozuklukları için risk altındadırlar. Bunlara ek olarak düşük benlik saygısı, zayıf arkadaş ilişkileri ve günlük yaşantıda başka problemde gözlenebilmektir.
DevamıTedavinin temelini terapi eğitim programları oluşturmaktadır. Tedavide amaç bağımsız yaşama becerilerini artırmak, sosyal iletişimi kuvvetlendirmek, ilgi alanlarını genişletmek ve problem oluşturan davranışları en aza indirmektir.
DevamıÇocuklar dil becerisini kazanırken aynı basamaklardan geçseler de bu basamaklardan geçiş süreleri ve süreçleri farklılaşabilmektedir.
DevamıAnkara- Çankaya’da yer alan BİLİMDİL Konuşma ve Gelişim Merkezi'mizde dil ve konuşma terapi seanslarıyla her yaştan dil-konuşma bozukluğu yaşayan danışanlarımıza hizmet verilmektedir.
DevamıÇocukların çoğu 18 aydan itibaren renk kavramını keşfeder. Renk nedir ve renk kavramı ne demektir bilmese dahi renk ayrımını yapabilecek olgunluğa erişmiş olur.
Devamıİnsanların konuşmayı anlayabilmeleri için kulakları, gözleri, konuşmayla gönderilen mesajları araştırabilmeli, ayırt edebilmeli ve anlayabilmelidir. Çocukta konuşma eğitiminin başarısı işitme kaybının derecesine ve eğitim programının tipine bağlıdır.
DevamıÇocuk gelişimi, bir çocukta doğumdan yetişkinliğe kadar olan süreci kapsar ve bu süreçteki gelişimi ifade eder. Gelişim dönemleri zihin, dil, motor, sosyal-duygusal, öz bakım becerileridir.
Devamıİşitme kaybı, bireyin işitme duyarlılığının gelişimi, uyumu, özellikle de iletişimdeki görevlerini yeterince yerine getirememe halidir. İşitme fonksiyonunu bozacak herhangi bir sebep işitme kaybı şeklinde ortaya çıkar.
Devamıİletişim sadece dille sınırlı değildir, aynı zamanda sembollerin anlaşılmasını ve sözel olmayan iletişimi de içerir. İletişim süreci karmaşıktır, ancak çok hızlı gelişmektedir.
DevamıÇocuğunuzun normal dil ve konuşma gelişimine sahip olup olmadığını uzmana danışarak öğrenebilirsiniz. Erken müdahale dil ve konuşma bozuklukları için çok önemlidir. Çocuğun yaşı tedavinin başarısını etkilemektedir.
DevamıDown Sendromu öncelikle çocuğun 47 kromozomlu doğmasıdır. Down sendromu bir hastalık değil farklılıktır. Down sendromunda fiziksel olarak farklılıklar olabilir. Down sendromunun oluşmasında kesin nedenler yoktur.
DevamıPediatrik popülasyonda ses bozukluklarını tanımlama, değerlendirme ve terapi çok dikkat gerektiren bir konudur. Ses bozukluklarını tanımlayabilmek için öncelikle normal sesin temel elemanlarını bilmek gerekir.
Devamı